PROČ JSEM SE ROZHODLA PROPOJIT HLÍDÁNÍ DĚTÍ A RODIČOVSKOU TERAPII

,,Síla rodičovské terapie v každodenním životě."

Jako žena a máma dvou děti jsem vždy vnímala, jak je náročné najít rovnováhu mezi péčí o děti, domácností, prací a udržení zdravých rodinných vztahů. Každý den nám přináší nové výzvy, ať už jde o výchovu, komunikaci, nebo zvládání stresu v rodině.
Během let práce s dětmi a rodinou jsem přišla na to, že se mnoho rodičů potýká se stejnými otázkami a nejistotami.

  • Jak efektivně komunikovat se svými dětmi?
  • Jak nastavit a udržet zdravé hranice v rodině?
  • Jak řešit výchovné problémy?
  • Jak zvládnout stres a napětí v rodinném životě?
  • Jak řešit konflikty mezi sourozenci?
  • Jak lépe rozumět potřebám a pocitům svého dítěte?
  • Jak najít rovnováhu mezi prací a rodinným životem?
  • Jak podporovat zdravou komunikaci mezi všemi členy rodiny?
  • Jak se vyrovnat s obtížnými situacemi, které život přináší?
  • Jak uchopit život dle vlastních přání?

Tyto otázky a další podobné situace mohou narušit harmonii rodiny, ovlivnit dynamiku vztahů a atmosféru v rodinném prostředí.

,,Cílem mé práce je zajistit bezpečné a podporující prostředí pro rodiče, kde mohou otevřeně sdílet své starosti, získat odborné rady a nalézt praktické způsoby, jak zlepšit nejen vztahy se svými dětmi, ale také celou rodinu."

hands-105455_1280jpg

Pro koho je rodičovská terapie určena

Pro rodiče čelící výchovným výzvám, kteří se potýkají s problémy při výchově svých dětí, ať už jde o chování, komunikaci nebo vztahy v rodině.

Pro rodiče malých dětí i dospívajících, terapie je flexibilní a může být přizpůsobena potřebám rodičů dětí všech věkových kategorií, od batolat po dospívající.

Pro rodiče dětí s vývojovými nebo emočními obtížemi,  jako jsou poruchy učení, ADHD nebo emoční a behaviorální problémy.

Pro rodiče hledající zlepšení rodinné dynamiky, kteří chtějí zlepšit své vzájemné vztahy, posílit spolupráci a vytvořit harmonické rodinné prostředí.

Pro rodiče v náročných životních situacích, jako je rozvod, stěhování, smrt v rodině, nebo jiné stresové situace.

Pro rodiče, kteří chtějí posílit své rodičovské kompetence, mají zájem rozvíjet své dovednosti a hledají nové způsoby, jak lépe podporovat rozvoj svých dětí.

Věřím, že si každý rodič zaslouží mít po boku někoho, kdo ho chápe, rozumí jeho potřebám a dokáže ho podporovat v těch nejtěžších a nejnáročnějších chvílích. Proto nabízím nejen hlídání dětí, které poskytuje rodičům potřebný prostor pro odpočinek a regeneraci, ale také rozšiřují své služby o rodičovskou terapii zaměřenou na zlepšení rodinných vztahů a řešení konkrétních výchovných výzev.

Mým cílem je přispět k lepšímu a hlubšímu propojení v rodinách. Jít cestou k nalezení vnitřní harmonie a růstu pro vás a vaši rodinu. Každý krok, který podniknete, bude mít dlouhodobý pozitivní dopad na váš život a na životy vašich blízkých.

,,Věřte, že máte v sobě sílu a schopnost zlepšovat své vztahy a růst jako rodič."

Pokud máte otázky nebo hledáte podporu, budu ráda, když se mi ozvete.

Matysíková Iveta